Vsak človek stremi le k eni stvari, in sicer da najde svojo srečo ter da lahko uživa življenje. V današnjem svetu je to zelo dobro razvidno. Vsak išče to srečo na svoj način, način ki ga je bil naučen. Eni iščejo svojo srečo v svojem partnerju oz. družini, drugi v prijateljstvu ter družabnih dogodkih. Nekateri iščejo srečo v materialnih stvareh, kot so nova oblačila, nov avto itd. Nekateri so pustolovskega duha ter iščejo srečo v adrenaliskih avanturah oz. v športu. Nekateri iščejo to srečo v raznih zunanjih stimulacijah, kot so alkohol in droge…
Vse te stvari nas sicer res osrečijo, ampak za koliko časa? Pogojene so s časom in ko se njihov čas izteče, sledita žalost in trpeljenje, ter odvisnost od njihovega stimulanta, zato hrepenimo po naslednji stvari, ki nas bo osrečila in tako pademo v začaran krog iskanja začasne sreče.

Kaj pa če obstaja sreča oz. ljubezen brez razočaranja? Brez omejitve časa in prostora?
Kaj pa če se ta sreča oz. ljubezen nahaja v naših srcih ter potrpežljivo čaka, da pride na površje?

Zato je zelo pomebno, da si vzamemo čas za sebe, gremo globoko v svoje srce ter pustimo zunanji svet za par minut na dan za seboj (saj ne bo pobegnil nikamor) ter poslušamo, kaj nam šepeta naše srce.

Kot vidimo je dandanes večina ljudi v tem začaranem krogu začasne sreče ter vidimo, da bolj kot se posvečamo takšni sreči, bolj je naš um pohlepen ter vedno hoče več. Ravno zato je toliko trpljenja oz. žalosti in zato uničevanja na svetu…

Na srečo se je življenje odločilo, da je čas za spremebe ter nam je dalo blagoslov v imenu koronavirusa… Če dobro pogledamo, kaj se je zgodilo, vidimo, da nas je življenje prislilo, da pustimo ta začaran krog, da se posvetimu samemu sebi ter najedmo srečo znotraj sebe…Vsak si želi, da se vse čimprej postavi v normalno stanje… Vendar kaj je prav zares normalno stanje? Samo poglej, kaj se dogaja po svetu ter kateri so razlogi za te dogodke (uničevanje zemlje, globalno segrevanje, korupcija, mladostniki, zgubljeni v drogah, nasilje v družinah itd.). Je to zares življenje, ki ga hočemo živeti? Zdaj je priložnost, da se vprašamo, ali resnično želimo nadaljevati življenje v začaranem krogu ali pa hočemo uživati nekaj, kar je vedno prisotno, ne zahteva nič od nas, sploh nam ni treba nikamor, kar vedno raste, in najpomembnejše, nikoli nas ne razočara.

Nas ta življenski stil zares osrečuje? Ali je to samo navidezna sreča, ki zbledi s časom?

Človeštvo danes stoji pred zlatimi vrati priložnosti, vsak ima možnost stopiti skozi njih, vendar koliko jih bo dejansko uspelo? Usoda je v naših rokah, v naših srcih, le prisluhniti je treba in se pogumno podati na največjo pustolovščino življenja, prebujanje večne sreče.

Pyarelal Das