Tvoja duša
je iskra Boga

JOGA & MEDITACIJA

‘Z nadzorom nad vsemi čuti, mora posameznik bivati v stanju meditacije in imeti Mene (Krishna) za najvišji cilj.’

Bhagavad Gita

SKUPNOST Z BOGOM

Bolj kot usmerimo svojo pozornost na nekaj, bolj se s tem uglasimo. Imeti Boga za osrednjo točko svoje joge in meditacije nam pomaga odkriti našo lastno božanskost. Povezanost z Božanskim je namreč resnični namen joge.

Na poti živeče bhakti, joga in meditacija pomagata podpirati vaše telo in uriti um v pripravi na to, da sprejmete in ohranjate spoznanje, ki traja. Paramahamsa Vishwananda uči različne oblike meditacije, ki so zasnovane, da vam pomagajo pri osredotočanju na Boga in Njegovo Ljubezen.

ATMA KRIYA YOGA

Atma Kriya Yoga je absolutno edinstvena. Čeprav tehnike utišajo um, je njen duhovni cilj, da prebudi dušo v njenem večnem odnosu z Bogom z razvijanjem različnih oblik bhakti: ljubezni in predanosti.

S poglabljanjem prakse, se božanske lastnosti pričnejo same manifestirati: mir, samonadzor, moč, modrost, ponižnost, sočutje, vitalnost in še mnoge druge.

Z milostjo Shaktipat Iniciacije postanejo tehnike dovolj preproste, da se jih naučijo začetniki in dovolj močne, da ponesejo tudi najbolj izkušene praktikante meditacije do novih višin božanske povezanosti.

Preberi več>>

OM CHANTING

OM Chanting je skupinska praksa, ki uporablja transformacijsko moč OM-a za aktivacijo potenciala za samozdravljenje udeležencev. Poleg osebnih koristi, ki jih prinaša, je OM Chanting tudi način služenja človeštvu.

Vibracijski valovi, ki jih ustvarja praksa OM Chantinga, se širijo v radiju 2 kilometrov in ustvarjajo harmonično, mirno okolje in enost med ljudmi in naravo. OM odzvanja v telesih udeležnecev še po končani praksi, ki tako delijo dobro vibracijo kamorkoli gredo.

Preberi več>>

BABAJI SURYA NAMASKAR

Babaji Surya Namaskar je meditacija v gibanju, ki slavi božanskost človeškega telesa – templja. Ta vadba enostavnih, a zelo močnih asan (položaj telesa) vam ne vzame več kot 15 minut na dan in prinaša svetlobo in živost v vaše celotno bitje.

Ko se vsakodnevna praksa ukorenini v središče vašega telesa, se razmišljanje umakne in vaši gibi postanejo mehak, zavesten izraz vaše notranje moči.

Ko prakso izvajamo z ljubeznijo in zavedanjem, postane vsak položaj telesa molitev hvaležnosti za življenje samo. Doživite predanost v gibanju.

Preberi več>>

PROJECT MANTRA

Čantanje Božjih Imen je ena izmed najbolj enostavnih meditacijskih praks, ki jih lahko izvajate. Še večji pomen pa dobi, če vsako ponovitev spremenite v molitev iz srca. Čeprav izgleda zavajajoče preprosto, vas lahko popelje vse do Boga!

To lahko izvaja vsak, kadarkoli in kjerkoli, tudi otroci. Je popolna praksa za začetnike, ki si želijo enostavno in učinkovito orodje za umirjanje uma in odpiranje srca.

Project Mantra je brezplačen program, ki je bil ustvarjen, da vam pomaga začeti in postopoma izgraditi vsakodnevno prakso čantanja v izzivu, ki traja 40 dni.

Preberi več>>

IZKUSITE MEDITACIJO

Sedite in se sprostite. V tem videu vam bo Aksharananda, eden izmed naših učiteljev Joge & Meditacije, na kratko razložil kaj meditacija je in kako vam lahko pomaga priti bližje k Bogu. Vodil vas bo tudi skozi dve kratki meditaciji, da boste lahko to sami izkusili.