Zamenjaj užitek
za radost

DEVOCIJSKE UMETNOSTI

‘Tistim, ki se nenehno ukvarjajo z Mano in ki Me častijo z intenzivno Ljubeznijo, dam spoznanje, s katerim lahko pridejo k Meni.’
Bhagavad Gita

RADOSTNO & ČUTNO SLUŽENJE BOŽANSKEMU

Naši čuti vplivajo na naše izkušnje. Kadar jih nimamo pod nadzorom, nas lahko zasužnijo v užitke materialnega sveta. Če čute usmerimo proti Božanskemu, nam to omogoči, da dosežemo najvišjo srečo in ljubečo zdužitev z Bogom.

S tem ko živimo bhakti skozi devocijske umetnosti, lahko izražamo svoje resnično bitje in uživamo v lepoti svojega odnosa z Bogom. Umetnost manifestira božansko lepoto.

Naj bo glasba, petje, slikanje, plesanje ali igranje, s pravim odnosom – z ljubeznijo in predanostjo- lahko svoje najljubše aktivnosti spremenite v daritve Božanskemu.

ODKRIJTE SE SKOZI GLASBO

Ko pojemo in plešemo, ne za lastni užitek, ampak za užitek našega Ljubega Gospoda, se posvetno spremeni v Božansko. Ko se začne pretakati čistost ljubezni, se razmišljanje ustavi in ostane samo še bivanje. Nič drugega ne obstaja razen vas in vašega Ljubljenega.

Tako kot ljubimec, ki mu pojete, se tudi Gospod odzove, ko pojete Njegovo Ime iz srca. K sreči Njegov odziv ni vezan na kvaliteto vašega glasu – vse, kar je pomembno, je iskrenost vašega klica. Uživajte v sladkosti ljubezni.

KIRTAN – GLASBA ZA DUŠO

Izkusite sladkost petja Božjega Imena. Aaradhakananda, vodja Bhakti Marga Music, vam bo razložil globoko vrednost te preproste prakse. Polega tega bo izvedel mini delavnico o tem, kako uporabiti svoj glas kot instrument in vas vodil skozi dva preprosta kirtana.

KIRTAN Z MOJSTROM

V odnosu med Ljubimcem in Ljubljenim obstaja samo ena izkušnja, samo ena motivacija in samo ena resničnost – samo Ljubezen. Sodelujte, pojte, ploskajte, plešite. Dovolite si biti svobodni.

DUHOVNA UMETNOST

Meditacija je najvišje stanje osredotočenosti, ki prevzame naše celotno bitje. Ko si dovolimo, da se popolnoma zlijemo z risanjem ali barvanjem Božanske oblike, to prevzame vse naše čute in jih preusmeri iz posvetnega na Božansko.

Ko Božanska oblika postane tema vaše umetnosti, Gospod zadrži vašo pozornost in vas pritegne bližje k sebi. Ta povezava se še poglobi, če dlje časa ustvarjate nek izdelek ali pa če se večkrat ukvarjate z enako obliko. Več časa ko preživite osredotočeni na sliko Božanskega, lažje si jo predstavljate med meditacijo. Naslikajte Božansko v bivanje.

USTVARITE DEVOCIJSKO UMETNOST

Dakshini, vodja Bhakti Marga Art, vas bo spoznala s starodavnimi duhovnimi praksami ustvarjanja devocijske umetnosti. Vodila vas bo tudi v kratko meditacijo, ki vam bo pomagala začeti raziskovati in manifestirati lepoto same Božanske Matere z barvanjem Njene podobe v obliki Maha Lakshmi.