Spoznaj Boga s tistim,
ki resnično ve

ZNANJE

‘Um je prijatelj tistemu, ki ga je obvladal. A za tistega, čigar um je nenadzorovan, postane najhujši med sovražniki.’
Bhagavad Gita

MOJSTROVO ZNANJE

Paramahamsa Vishwananda je Mojster, ki je Boga popolnama spoznal. Intimno Ga pozna preko svoje lastne izkušnje. Njegov praktičen, prizemljeni način razkrivanja in deljenja globljih resnic in skrivnosti, zapisanih v starodavnih svetih spisih naredi Njegove knjige in pogovore dosegljive in razumljive vsakemu v današnjem svetu.

Na bhakti poti je znanje je pomembno. Daje nam korenine za razumevanje poti in navidh da živimo, ljubimo in rastemo skozi čas. Znanje pretvori izkušnjo v modrost.

BHAGAVAD GITA

Bhagavad Gita razodeva resnico prave duhovnosti v samo 701 verzu. Vsebuje vse, kar morate vedeti, da bi prišli do znanja o sebi in znanja o Bogu skozi bhakti, pot predanosti.

Bhagavad Gita duhovnim iskalcem nudi zemljevid do izvira Božanskosti Same. Enostavni, a elegantni komentarji Paramahamse Vishwanande oživljajo ta brezčasen pogovor in nam pokažejo, kako živeti njeno modrost v vsakdanjem življenju.

UDELEŽITE SE DOGODKOV ROKE ZNANJA

Preučevanje Bhagavad Gite je edinstvena priložnost, da se poglobimo v večno duhovno modrost, razumemo njene globine in se naučimo, kako jo uporabljati v vsakdanjem življenju.

Predavanja, delavnice in študijski krožki so posvečena raziskovanju različnih tem Bhagavad Gite in nam pomagajo odkriti odgovore na ključna vprašanja, kot so: kako najti svojo pot v življenju, kako razlikovati med prav in narobe, kaj je cilj življenja in kako ga doseči. 

SHREEMAD BHAGAVATAM

Ta brezčasni sveti spis odpira srce Božanski Ljubezni. Je poln zgodb, ki ogrejejo srce, ko govorijo o tem, kako se Najvišji Gospod rojeva skozi dobe, da bi imel stik s Svojimi devotiji preko odnosov različnih vrst.

Paramahamsa Vishwananda je izmed originalnih 18.000 verzov izbral najbolj srčne zgodbe. Njegovi pronicljivi komentarji razkrivajo skrivni pomen zgodb in kažejo, kako si to znanje vzeti k srcu in napredovati na duhovni poti.

POGLOBITE SE V ZNANJE

Um ima pogosto vprašanja in potrebuje razlago, da bi se odprl novim idejam. Namen Bhakti Marga potovanja ni obremenjevanje uma, ampak dati umu dovolj znanja, da si lahko postavimo jasen cilj in osredotočimo um na prave stvari, da bi se lahko dvignil nad lastne omejitve.