Poveži se z Bogom
tukaj in zdaj

OBREDI

‘Devoti bi moral častiti Najvišjo Osebo v določeni osebni obliki Gospoda, ki je devotiju najbolj privlačna.’

Srimad Bhagavatam

LJUBIMEC IN LJUBLJENI

Če smo na duhovni poti, je to zato, ker nas naš Ljubljeni Gospod kliče, da bi nas spomnil na naš večni odnos z Njim.

S čantanjem Njegovega Božjega Imena in predanim čaščenjem z ljubeznijo, ga lahko povabite, da postane del vašega življenja. Na ta način boste lahko uživali v tem najvišjem Ljubimec-Ljubljeni odnosu z Njim.

To pomeni živeča bhakti.

OBREDNO ČAŠČENJE

V hindujski tradiciji je rečeno da: “Če verjameš, da je kamen kamen, potem bo kamen. Vendar, če verjameš, da je Bog, potem bo postal Bog.” Predano služenje, narejeno v polni veri, prebudi Božansko prisotnost v božanstvu.

Z obredom čaščenja, ki se imenuje puja, lahko izkusimo sladkost, ki jo prinaša skrb za Božansko, kot bi skrbeli za koga, ki ga ljubimo. Kopanje, oblačenje in hranjenje svojega Ljubljenega v lastnem edinstvenem slogu, vam omogoči, da izrazite svojo ljubezen in uživate v intimnosti svetega časa, ki ga preživite skupaj.

VEDSKO ČANTANJE

Sanskrit je vibracijski jezik, ki se uporablja v molitvenih obredih že na tisoče let. Vibracijske frekvence, ki jih ustvari vedsko čantanje manter, umirjajo um in vas odpeljejo v srce, kjer prebiva Božansko.

Vsako Božansko Ime prikliče prisotnost tiste oblike Božanskega. Čantanje imena vašega Ljubljenega ga privede bližje, tako da lahko uživate v Njegovi družbi in da On lahko uživa v vaši nedeljeni pozornosti.

MOLITVE V TEMPLJU

Delo je uspešno, kadar je narejeno z blagoslovom Boga. Ko se iz nebes prikliče blagoslov, ena ura nadomesti delo celega dne. Molitve v skupnosti so močnejše od osebnih molitev in dvignejo tiste, ki se jih udeležijo in vse, s katerimi pridejo v stik. 

Molitve v templju so bogate in aktivno zaposlijo čute z barvami, vonji, zvoki, okusi in teksturami, ki so vse ponujene, da razveselijo Gospoda, ki v zameno vse obsuje s svojimi blagoslovi. Molimo za človeštvo.

POTOPITE SE V ČAŠČENJE

Odpravite se na kratko potovanje z Vandhananando, našim vodjo mednarodnega programa za izobraževanje učiteljev čantanja. Na poti se boste seznanili z molitvami v templju, videli lepoto puje in se naučili več o tem, kako vam obredi pomagajo razvijati živ odnos z Božanskim. Ob tem boste spoznali družino, ki se s pomočjo obredov povezuje drug z drugim in z Bogom.