Začetek je lahko res neverjetno dolg in ko si po več letih še vedno v začetni fazi, samega sebe prepričuješ, da si zdaj res že pri koncu.

Včasih sem rekla, da moj začetek iskanja duhovne poti sega v moje 21. leto, ko sem v neki poduhovljeni novodobni knjigi dobila prve odgovore na to, zakaj je prav, da me je zapustil fant in se iz te lekcije lahko nekaj naučim. Potem sem za pravi začetek označila stanje ob težji izkušnji, ko v svoje misli nisem uspela umestiti misli o tragediji, ampak samo o notranji spremembi. Še kakšno leto kasneje je pravi začetek dobil dodatek in postal čisto pravi začetek, ko sem srečala prvega Učitelja…in za njim še enega. Ko pa sem prvič zrla v oči mojega Najvišjega Učitelja Paramahamse Sri Swamija Vishwanande, se je začetek sam oglasil. Skozi moj um je prišla misel: „No zdaj se je pa začelo.“  To sem prevedla glasno v besede: „Ni povratka, samo še naprej…“

Da je srečanje s pravim razsvetljenim Mojstrom tisti pravi začetek, ti postane jasno ob prvih znakih drugačnega prebujanja in hrepenenja, ki ti ne pustijo hoje v obrabljenih čevljih, starih načinih in po starih poteh. Opazila sem, da ne izgublja časa z nami. Ljudje bi radi vse dobili takoj, zakaj bi torej Mojster čakal. To ne pomeni, da vse dobimo takoj. Ni cilj dobiti vse, kar si želimo. Pot spoznanj višjih resnic o sebi, o bivanju in o Božanskem je tisto, kar se na poti Bhakti Marge  uresničuje iz koraka v korak.

Skozi enako pot je nastajala celo internetna stran Bhakti Marge, ki jo bodo Njegovi koraki  dopolnjevali in spreminjali.

Za vsakega, ki jo bo odprl in v njej videl svojo priložnost za nov začetek, je klic Najvišjega Učitelja že odprt. Na nas je ali mu odgovorimo ali ga preslišimo. 

Bhimanadini Dasi