Odkar sem stopil na duhovno pot ter začel raziskovati smisel življenja, se mi je zelo hitro pokazalo, da se sreče ne da najti v materialnih stvareh ter da je resnica veliko lepša in mnogo širša, kot pa smo bili naučeni v šoli.

Hrepenenje po resnici me je vodilo do veliko knjig, različnih duhovnih vodnikov, preko katerih sem spoznal vrsto tehnik za meditacijo. Iskanje resnice me je pripeljalo do šamanizma, ki sem ga hitro vzljubil zaradi ljubezni do narave in prostega načina življenja, vendar je v srcu še vedno ostajala praznina. Zato me je življenje pripeljalo do taoizma. Začel sem prakticirati chi qong ter iskal resnico tam, pa mi je še vedno nekaj manjkalo, ne da bi vedel kaj. Naslednji korak je bila sveta geometrija, ki mi je podala odgovore na vrsto vprašanj, po katerih sem hrepenel in moja resnica se je bliskovito širila. Ampak še vedno nisem dobil notranje izpolnitve, po kateri sem tako hrepenel. Zato se nisem ustavil ter šel dalje.

Življenje me je pripeljalo do JUST LOVE koncerta, ki ga je društvo Bhakti Marga organiziralo v mojem rodnem mestu – Maribor. Že samo ime me je takoj pritegnilo in s prijateljem sva se ga udeležila. Sam koncert je bil zame nekaj čisto novega: petje manter ter ples – vse tako radostno brez kakršne koli pijače itd. Veliko je bilo novega in počutil sem se malo čudno oz. odtujeno zaradi drugačnega pristopa oz. kulture, ampak tega, kar sem čutil v srcu, pa nisem mogel nikakor zanikati. Prvič v življenju sem občutil takšno radost, ki mi je zapolnila vse luknje v srcu. Po tej izkušnji sem prišel do OM Chantinga, ki ga prav tako organizira Bhakti Marga in po 45 minutah petja OM-a sem vstopil v meditativno stanje, ki ga nisem mogel doseči v dveh letih dnevnega prakticiranja meditacije. Postalo mi je jasno, da je to nekaj več kot pa samo petje, plesanja, ter čantanje OM-a. Vendar sem še vedno potreboval eno leto, da je vse obrodilo prave sadove.

Nekega dne sem zasledil, da ima Swami Kanjalochananda oz. učenec Sri Swamija Vishwanande (ustanovitelj mednarodne organizacije Bhakti Marga) predavanje o svojih izkušnjah zadnjih desetih let pod vodstvom svojega guruja. Na predavanju sem opazil kakšno moč imajo mojstri oz. Sri Swami Viswananda, kako je pomagal oz. spremenil njegovo življenje ter kako mu je pomagal najti resnico in napredovati na duhovni poti. Zato sem se odločil, da bi ga rad spoznal. V naslednjih tednih je Sri Swami Vishwananda prišel v te kraje (Hrvaška, Slovenija), kjer je podeljeval darshan (pogled Božanskega). Udeležil sem se treh darshanov (Split, Reka, Maribor) in vsak je bil magičen po svoje ter mi razkril globine mojega srca, ki si jih nikoli nisem upal predstavljati. Nikoli pa ne bom pozabil svojega prvega stika z Gurujijem. Srce je poskakovalo, kot da bi se dogajalo nekaj, kar sem čakal neskončno let. Radost, ki sem jo čutil, je zapolnila vsako luknjo v srcu, vse je imelo smisel in prvič v življenju sem brez dvoma vedel, da sem našel to, kar sem iskal. Svojo resnico, svojo življenjsko pot. Po blagoslovu, sem sedel na svoj stol in jokal kot otrok, ko pride na svet. V srcu pa sem vedel, da se je iskanje moje življenjske poti končalo, zdaj je treba samo še hoditi.

Jai Gurudev, Slava Guruju

Pyarelal Das