Pravijo, da se po jutru dan pozna.
Vsako jutro si pred začetkom dneva privoščim svojih pet minut s skodelico kave v postelji. Tako izgleda moj začetek dneva, da je lahko uspešen. Nato seveda sledi zajtrk in vse ostalo. Vendar tale jutranja kavica je izredno pomembna, priznam.
Vedno je bila pomemben del dneva. Žal pa skodelica kave ni dovolj močna za večje preobrazbe. Mogoče vaša je, moja pa zagotovo ni!

Pri 23 letih me je gnala želja po višji resnici in nabiralo se mi je ogromno vprašanj, o tem kdo pravzaprav smo? Zakaj smo tu? Kaj pomeni biti srečen in izpopolnjen? Kako to doseči?
Raziskovala sem različna področja in obiskovala vodene meditacije ali druge tehnike. Po njih sem se vedno počutila dobro. Ampak ta pozitiven učinek je po par dnevih tudi izplahnel. Jaz pa sem si želela nečesa oprijemljivega, da bi lahko vsak “slab” trenutek obrnila na bolje. Predvsem pa, da vidim spremembo. Ne le za en dan ali dva.Govorim o korenitih spremembah, želela sem notranji mir.

Nekega lepega dne sem bila povabljena na delavnico Project mantre. Za mantre še nikoli nisem slišala. Niti nisem poznala njene velike moči. Pa tako preprosta tehnika je (vendar pa je potrebna disciplina). Za moj tempo je bila izredno priročna. Prilagodila sem si jo svojem urniku in jo ponavljala v mislih, kadar sem le lahko. Projekt je trajal 40 dni in tudi tu ni naključja, zakaj ravno toliko dni. Sama se vedno zaženem s polno silo, vendar mi zanimanje hitro upade.
Se lahko poistovetite s tem? Težave z disciplino? No, jaz jo včasih imam. Kljub temu sem si obljubila, da bom sama sebi dokazala, da lahko. Torej vidite, je več kot le delavnica, ki ne traja precej dolgo, je obljuba in darilo, ki ga lahko date sami sebi. Urjenje v disciplini! Zelo dobro se spominjam prvega dne, ko sem se usedla in se skušala predati mantri. V hipu sem začutila globok mir. Globok mir in ljubezen. Čas se je ustavil. Mantra me je odvedla v globoko spokojnost. Bila je tako močna izkušnja, popolnoma drugačna od česarkoli drugega, kar sem bila vajena. Od takrat naprej me je mantra vedno spremljala, kjerkoli in kadarkoli. Med kuhanjem, med hojo, med tekom, med delom, pred spanjem ali v meditaciji. Bili so trenutki, ko nisem čutila njenega vpliva. Vendar se nisem dala. Priznam, včasih je bilo težko. Vendar obljuba dela dolg in zato sem vztrajala. Nekaj mesecev sem delala mantro po eno uro na dan. Nisem se dosti ukvarjala z: “Oh, ali res deluje?” In le mirno nadaljevala. Dokler ni prišlo do situacije, kjer sem zaznala, da je nekaj v meni drugače. Moja reakcija v določeni situaciji je bila drugačna. Nekaj, kar bi me nekoč spravilo s tira, me sedaj ni. Bolj ko sem razmišljala o tem, vedno bolj mi je postalo jasno, da ni le ta majhen delček mene drugačen. Kar na enkrat je bilo veliko majhnih delčkov mene, ki so se spremenili. Bila sem tako osupla in ganjena, da so duhovni mojstri predali tako enostavno, a tako učinkovito tehniko, ki v ozadju brez lastnega zavedanja dela prave čudeže. Novo osebo, polno miru in ljubezni. To, kar v resnici smo!

Pri skoraj 29 letih, še vedno potrebujem za svoj začetek dneva skodelico tople kave. Vendar sedaj nisva več sami, z nama je mantra, ki odpira obzorja v nov dan. V novo transformacijo sebe. Naj tudi vas popelje v neznano, v mir, v ljubezen in to le z nekaj discipline in zaupanja.
Predajte se, vaša duša čaka!

Krishna Kanta Dasi