Če se ne predstavim, ne boste vedeli, kako naj berete. Težko je brati nekaj, ne da bi vedeli, kdo je to napisal. Iste stvari ljudje slišimo različno, ko jih izgovarjajo različne osebe. Mi smo tisti, ki skozi filter mnenj in predsodkov dajemo pomene. In od tega, kako se predstavim je odvisno, kako me boste brali. Če boste sploh nadaljevali.

Bom začela z družinskim ozadjem, ker- kaj bi bil Princ Charles, če njegova mati ne bi bila Kraljica. In to čisto prava, ne tista iz pravljice. Moja mama sicer ni angleška kraljica, tudi kraljica ljudskih src ne, je pa kraljica kvizov in Facebooka, kamor se prijavlja kot Marjan (ki je sicer resnična oseba in bi bil izvrsten selektor vseh slovenskih reprezentanc).

V rani mladosti sem dobila dve spremljevalki, ki sta si porazdelili vlogi tako, da danes ena ve, kako je treba živeti, druga pa, kako se ne sme. (šala) Dinamika družine je bila precej dramatična in večkrat sem si želela, da ne bi živela tako blizu šole, da ne bi vsi sošolci mogli občudovati mogočnega glasu moje mame, ki se ga je razločno slišalo na ulico, kadar ji kaj ni bilo pogodu. Kar je bilo večino časa. Če bi nadaljevala v tej smeri, bi lahko koga užalila, tega pa nočem. Nasprotno, neizmerno sem jim hvaležna za vse preizkušnje, Bogu in sebi pa, da sem se prebila skoznje. Ker ni nobene potrebe, da se javno sramotim, bom polovico življenja preskočila in povedala samo še to, da sem leta 2000 mislila, da ne zdržim več niti ure, če ne najdem nekoga, ki mi bo vsaj malo približal smisel življenja.

Okrog mene je bilo precej ljudi, ki so imeli svoje duhovne učitelje in učiteljice. Spomnim se, da sem se spraševala, zakaj jaz ne najdem nikogar, zakaj jaz nimam svojega učitelja, ko vse kaže, da bi ga nujno potrebovala. Ne spomnim pa se, kaj točno sem od tega učitelja pričakovala. Razen, da ne bom imela občutka, ki sem ga imela pri večini učiteljev ezoteričnih ved, ki sem jih spoznala in bi ga lahko najbolj natančno opisala s stavkom: ‘Je__  lud zbunjenog’. Seveda so bile to male igrice velikih egov in kasneje sem spoznala nekaj čudovitih učiteljev, ki so zagotovo marsikomu v pomoč. Ko gledam nazaj, razumem, da sem morala še veliko postoriti in se odpovedati še mnogo prepričanjem, preden mi je bilo dano srečati Ga. In spoznati, da takšna Ljubezen, ki sem o njej samo sanjala, resnično obstaja. In da zdaj obstaja možnost, da se vanjo potopim tudi sama.

To je to, za danes.

Harini Dasi

Se nadaljuje. Nadaljuj na drugi del