Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

SHARDIYA NAVARATRI – SKANDA-MATA 

19. oktobra 2023 @ 19:00 - 20:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

5.dan: SKANDA-MATA

Skanda-Mata je mati Muruge, z drugim imenom Skanda, boga bojevnika in poveljnika nebeške vojske, ki ga drži v svojem naročju. Ona je Mati vseh sil in nam daje moč, da premagamo vso negativnost. Ko tako drži Murugo, nam Skanda Mata kaže, kako ima v svojem naročju nas vse. Če k Njej molite resnično iz srca, »Mama, jaz si to res želim«, vas bo uslišala in začutili Jo boste. Pomagala vam bo in dala, kar želite ter naredila vse za vas. Njena barva je rumena.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Podrobnosti

Datum:
19. oktobra 2023
Čas:
19:00 - 20:30
Dogodek Kategorije:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
E-pošta
slovenia@bhaktimarga.si
Ogled Organizator spletne strani

Drugo

KONTAKT
Viveki
tel:
041 321 497

Lokacija

Bhakti Marga center Izola
Trgovska ulica 3
Izola, 6310 Slovenia
+ Google Zemljevid
Ogled Lokacija spletne strani