Loading Dogodki

« All Dogodki

  • This dogodek has passed.

SHARDIYA NAVARATRI – SIDDHIDATRI DEVI

23. oktobra 2023 @ 18:00 - 19:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

9. dan: SIDDHIDATRI DEVI
Siddhidatri Devi je aspekt Maha Lakshmi, je zadnja, najvišja oblika Boginje in je združena s silami ohranjanja in osvoboditve, silami velikega Maha Vishnuja. Da bi pridobili »siddhije«, moči, sta potrebna znanje in modrost, ki ju daje Siddhidhatri. Ona je Tista, ki prinaša osemnajst vrst uspeha, tako duhovnega kot materialnega. K Siddhidatri Devi molimo, da nam nakloni Milost Ljubezni, Milost modrosti in Milost doseči njeno Milost. Njena barva je rdeča.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Details

Date:
23. oktobra 2023
Time:
18:00 - 19:30
Dogodek Categories:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
Email
slovenia@bhaktimarga.si
View Organizator Website

Drugo

KONTAKT
SarvavarnaDasi
tel:
030 307 233

Lokacija

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Map
View Lokacija Website