Loading dogodki

« Vsi dogodki

SHARDIYA NAVARATRI – MAHA GAURI DEVI

22. oktobra @ 18:00 - 19:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

8. dan: MAHA GAURI DEVI
Bela polt in bela oblačila Maha Gauri predstavljajo vidik našega resničnega Jaza, brez madežev ali nečistosti. Ona želi, da gremo preko omejitev svojega uma in tako spoznamo, da smo večno čisti, večno svobodni. Kaže nam, da ni pomembno, kaj ali koliko smo storili, ampak kako to počnemo. Ko so stvari narejene iz Ljubezni, bo Božansko priteklo k nam. Maha Gauri prosimo za Milost, da nas očisti karme preteklih grehov in nam pomaga doseči Božja Stopala. Njena barva je svetla.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Podrobnosti

Datum:
22. oktobra
Ura:
18:00 - 19:30
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
Email
slovenia@bhaktimarga.si
Poglej Organizator spletno stran

Other

KONTAKT
SarvavarnaDasi
tel:
030 307 233

Prizorišče

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran