Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

SHARDIYA NAVARATRI – KUSHMANDA DEVI 

18. oktobra 2023 @ 18:00 - 19:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

4.dan: KUSHMANDA DEVI

Ko vesolje še ni obstajalo in je bila povsod tema, je Kushmanda Devi s svojim nasmehom ustvarila vesolje. Potem se je manifestirala in svojo luč kot žarke sonca razširila v vse smeri. Ona je moč, s katero je bilo to vesolje, ta svet ustvarjen. Služenje tej obliki Devi uničuje žalost in bolezni ter okrepi življenje, slavo in moč. Kushmanda Devi je zadovoljna že z najmanjšo mero predanosti in če jo nekdo z vsem srcem časti, ga bo zagotovo nagradila. Njena barva je modra.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Podrobnosti

Datum:
18. oktobra 2023
Čas:
18:00 - 19:30
Dogodek Kategorije:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
E-pošta
slovenia@bhaktimarga.si
Ogled Organizator spletne strani

Drugo

KONTAKT
SarvavarnaDasi
tel:
030 307 233

Lokacija

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Zemljevid
Ogled Lokacija spletne strani