Loading dogodki

« Vsi dogodki

SHARDIYA NAVARATRI – KATYAYANI DEVI

20. oktobra @ 18:00 - 19:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

6. dan: KATYAYANI DEVI
Katyayani Devi je divja oblika Shakti. Znana je kot vojna boginja, ki je ubila demona Sumbho in Nisumbho, demona jeze in demona sovraštva. Čeprav je sočutna, je tudi stroga in disciplinirana, da bi nam pomagala napredovati k Božanskemu. K Njej molimo, da bi uničila bolezni, žalost in strah in nas blagoslovila z bogastvom, odrešitvijo, uspehom, strastjo, dobrim partnerjem in globokim duhovnim življenjem. Njena barva je pavje zelenomodra.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Podrobnosti

Datum:
20. oktobra
Ura:
18:00 - 19:30
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
Email
slovenia@bhaktimarga.si
Poglej Organizator spletno stran

Other

KONTAKT
SarvavarnaDasi
tel:
030 307 233

Prizorišče

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran