Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

SHARDIYA NAVARATRI – KALARATRI DEVI

21. oktobra 2023 @ 18:00 - 19:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

7. dan: KALARATRI DEVI
Kalaratri Devi je temna, barve noči in neskončnosti. Uničuje zlo in se v takšni obliki pojavlja, da se bori z demoni in čisti svet, da bi zaščitila svoje otroke. Kljub temu, da je videti strašna je zelo nežna in nedolžna (nenevarna). Znana je kot Tista, ki vedno daje, ki vedno dela za dobro svojih devotijev. Od devotijev sprejme vse in preprosto vsrka oboje, dobro in slabo. K njej molimo, da nam pomaga osvoboditi se vsega in resnično predati Božanskemu, da smo lahko to, kar v resnici smo. Njena barva je črna.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Podrobnosti

Datum:
21. oktobra 2023
Čas:
18:00 - 19:30
Dogodek Kategorije:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
E-pošta
slovenia@bhaktimarga.si
Ogled Organizator spletne strani

Drugo

KONTAKT
SarvavarnaDasi
tel:
030 307 233

Lokacija

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Zemljevid
Ogled Lokacija spletne strani