Loading dogodki

« Vsi dogodki

SHARDIYA NAVARATRI – BRAHMACHARINI DEVI

16. oktobra @ 18:00 - 19:30

Navaratri je 9 noči trajajoč festival proslavljanja zmage Boginje Durge nad demoni, ki nam preprečujejo spoznati Božansko. Božanska Mati v obliki Durge je Odstranjevalka Bede. Pojavlja se v devetih različnih oblikah, ki so utelešenja lastnosti, potrebnih za napredek na duhovni poti.

2.dan: Bramacharini Devi
V naslednjem življenju si je Boginja Parvati spet želela Shivo za moža. 600 let muk in meditacije je bilo potrebnih, preden je bila njena želja uslišana. Kot Bramacharini Devi je Boginja discipline, ki nam kaže, da sadhana zahteva čas in predanost. Vedeti moramo, kaj hočemo in ostati osredotočeni ne glede na to, kaj se dogaja okrog nas. K Njej molimo za disciplino pri svoji sadhani in za napredek na duhovni poti. Njena barva je bela.

ALI STE VEDELI?

Pomlad in jesen sta prehodni sezoni; sta idealni čas za ponovno vzpostavitev ravnovesja, tako fizičnega kot duhovnega. Starodavni jogiji so ta čas izbrali, da se osredotočijo na svojo sadhano in se postijo, da bi očistili fizično telo in se pripravili na spremembo hrane v novem letnem času. Navaratri je čas, ko počnemo oboje v družbi sanghe, naše duhovne skupnosti. Jesenski Navaratri je povezan z Devi, ženskim vidikom Božanskega. Ta festival se zaključi z Dussehra, dnevom zmage, ko se praznuje zmaga Durga Maa nad demonom Mahishasura.

 

Podrobnosti

Datum:
16. oktobra
Ura:
18:00 - 19:30
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
Email
slovenia@bhaktimarga.si
Poglej Organizator spletno stran

Other

KONTAKT
SarvavarnaDasi
tel:
030 307 233

Prizorišče

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran