Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

RAM NAVAMI – Maribor

30. marca @ 18:00 - 19:30

GOSPOD DHARME
Pridružite se nam, ko bomo častili najbolj pravično bitje, ki je bilo kdaj utelešeno na Zemlji: Gospoda Ramo. Gospod Rama je eden največjih zgledov sočutja in predanosti v zgodovini. Utelesil se je, da bi obnovil dharmo in bil zgled, kako naj človek opravlja svojo dolžnost v življenju. Kot kralj se je mogočno žrtvoval za svoje ljudstvo in nam vsem pokazal, da je pot dharme navsezadnje v dobro vseh.

ALI STE VEDELI?                                    Gospod Rama je sedmi dashavatar Najvišjega Gospoda Narayane. Utelesil se je, da bi ubil Ravano, 10-glavega demonskega kralja. Ravanovih 10 glav predstavlja 10 negativnih lastnosti uma, ki vključujejo jezo, ljubosumje, ponos, poželenje, pohlep, zavist in posesivnost. Ime “Ra” “Ma” je zlitje med “om namo narayanaya” in “om namah shivaya”. Rama je utelešenje teh dveh vidikov in odraža intimen odnos med Bhagavanom in Njegovim bhakto: čaščenim in častilcem.

KAJ PRIČAKOVATI?                                Pojavni dan Gospoda Rame bomo počastili s posebnimi molitvami, bhajani, prasadom in aratijem.

CENA: prostovoljni prispevki so dobrodošli

Podrobnosti

Datum:
30. marca
Ura:
18:00 - 19:30
Kategoriji Dogodek:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
Email
slovenia@bhaktimarga.si
Poglej Organizator spletno stran

Other

KONTAKT
Jasna - Sarvavarna Dasi
tel:
030 307 233

Prizorišče

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran