Nalaganje Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je potekel.

PRAZNOVANJE  NARASIMHA JAYANTI 

27. maja 2023 @ 15:00 - 22:00

PRAZNOVANJE NARASIMHA JAYANTI

USMILJENI ZAŠČITNIK

Narasimha Chaturdashi (imenovan tudi “Narasimha Jayanti”) je pojavni dan Gospoda Nrsingadeva, najbolj usmiljenega zaščitnika svojih devotijev. Čeprav je v svoji ugra obliki videti divji, je pravzaprav najslajši od vseh za tiste, ki so se Mu predali. Nrsingadev obnavlja ravnovesje, odpravlja vso temo ter čisti um negativnosti. Svet potrebuje Njegovo energijo, Njegovo milost in Njegovo moč.

Gospod pokaže svojo močnejšo obliko in to ugra (srdito) obliko, da v nas ubije jezo, ponos, sebičnost in pokaže, da je nad vsem tem. – Paramahamsa Vishwananda

ALI STE VEDELI?

Gospod Narasimha je avatar pol človek/pol lev Najvišjega Gospoda Narayane. Iz ljubezni do svojega devotija se je pojavil iz kamnitega stebra, da bi zaščitil štiriletnega Prahalada pred njegovim očetom, kraljem demonov, Hiranyakashipujem. Čeprav je njegova manifestacija trajala le šest ur, je prevzel devet različnih vidikov.

KAJ PRIČAKOVATI?

Med dogodkom bomo častili Gospoda Nrsingadeva s posebnimi molitvami, pujami in bhajani. Delali bomo tudi NARASIMHA YAJNO , Kalash Pujo in abhishekam Gospodu Narasimhi v templju, nato pa ponudili prasad in arati. Po končanih obredih bo ob 20.00 še Kirtan sesion.

CENA

*na osebo: 27€

*na družino (starša in otroci istega gospodinjstva): 40€

*otroci do 15. leta: brezplačno

Prijave so obvezne: Http://bhaktimarga.si/prijave

Če se ne uspete pridružit fizično Narasimha Yajne, lahko spremljate yajno iz vašega doma prek spleta in prejmete vse blagoslove kot če bi bili fizično prisotni na Yajni. Prijave in info: prijave@bhaktimarga.si

Podrobnosti

Datum:
27. maja 2023
Čas:
15:00 - 22:00
Dogodek Kategorije:
,

Organizator

Bhakti Marga Slovenija
E-pošta
slovenia@bhaktimarga.si
Ogled Organizator spletne strani

Drugo

email:
prijave@bhaktimarga.si

Lokacija

Bhakti Marga center Maribor
Kraljeviča Marka ulica 14
Maribor, 2000 Slovenia
+ Google Zemljevid
Ogled Lokacija spletne strani