SEVA

Nesebično služenje

Seva pomeni ‘brezpogojno služenje’. Je način, kako odpreti svoje srce in v sebi razviti predanost (bhakti). Ko je seva narejena iz srca, se naša pozornost pomakne od prejemanja v čisto radost dajanja. Z željo ugoditi drugemu, pričakovanja izginejo in vse, kar ostane, je ljubezen.

Seva je ena izmed devetih oblik Bhakti. Imenovana Padaseva Bhakti se razvija skozi predajanje vseh naših dejanj Božanskemu. Kot je zapisano v Guru Giti, med Bogom in Gurujem ni razlike in ko služimo Mojstru in njegovi misiji, istočasno služimo Bogu, tako da dovolimo, da postanemo orodje Njegovih dejanj.

Seva je lahko tudi sadhana, duhovna praksa, ki pomaga poglobiti naš odnos z Bogom. Ko jo izvajamo s tem namenom, nam pomaga, da se dvignemo nad sebe in se osredotočimo na dajanje drugim. Na tak način rastemo v odpiranju svojega srca in izkušanju Boga v vsem in vsakem okrog sebe.

Paramahamsa Vishwananda vzpodbuja in opogumlja vse svoje sledilce po svetu, da prevzamejo pobudo in pristopijo k opravljanju seve.

Seva v vaši državi

Poleg opravljanja seve v ašramu v Nemčiji obstaja še veliko možnosti pomagati misiji Paramahamse Vishwanande skozi sevo pri nas v Sloveniji. Koliko časa ste pripravljeni nuditi je odvisno od vaših zmožnosti in pripravljenosti prevzemanja voditeljske vloge. Kontaktirajte svojega državnega koordinatorja (BMCC) in se pozanimajte, kako lahko služite Paramahamsi Vishwanandi in pomagate njegovi Bhakti Marga misiji.

Spodaj je navedenih le nekaj načinov, kako lahko služite svoji lokalni skupnosti in državi:

  • Udeležujte se Om Chantinga: dobri vplivi sežejo v okolico 2 km.
  • Atma Kriya Yoga: vadba služi vam osebno. Z njeno pomočjo boste izžarevali svetlobo in pozitivno vplivali na ljudi okoli sebe.
  • Petje bhajanov: delite ljubezen Haari Naama, družite se s prijatelji zato, da pojete, ustanovite bhakti skupino, pojdite na ulico in izvajajte ulični kirtan.
  • Bhakti Marga templji in ašrami: udeležujte se molitev in dogodkov v vašem templju, podpirajte ga s svojim časom, talenti in financami.
  • Delite: povejte prijateljem, družini, vsem, govorite o svojih izkušnjah z Gurujem, o njegovih učenjih, knjigah in CD-jih.
  • Gostite dogodek: naredite spoznavni dogodek, poučujte, organizirajte OM Chanting kroge ali posebne dogodke s svojim območnim Swamijem ali Swamini.
  • Darujte dobrine in storitve: podpirajte dogodke in vsakodnevno dogajanje vašega lokalnega templja, SPN ali Bhakti Marge na sploh.
  • Marketing in oglaševanje: všečkaj in objavljaj na državni Bhakti Marga Facebook strani, tvitaj, prostovoljno prevajaj, delaj podnapise, transkribiraj, odnesi knjige Paramahamse Vishwanande in Bhakti Marge v lokalne knjigarne.
  • Prostovoljstvo: ponudi pomoč na daršanih in satsangih s Paramahamso Vishwanando. Postani organizator ali učitelj Om Chantinga, Project Mantra inštruktor, Simply Meditation učitelj, Atma Kriya Yoga učitelj ali Sri Yantra Drawing učitelj.
  • Postanite Country Coordinator: če vaša država še nima koordinatorja na posameznem področju in bi to vlogo želeli prevzeti, kontaktirajte /svojega BMCC-ja ali/? mednarodnega koordinatorja.

‘MOJA MISIJA JE ODPIRANJE SRC LJUDI, DA BODO PREPOZNALI IN SPREJELI
VEČNO BOŽANSKO LJUBEZEN, KI NAS PREŽEMA VSE‘

Podprite misijo

Donacije Prijatelji Bhakti Marge Seva (Nesebično služenje) Fundacija za tempelj SPN

Trgovina

Knjige Music download CD-ji Slike