SEVA

Nesebično služenje

Seva pomeni ‘brezpogojno služenje’. Je način kako odpreti svoje srce in v sebi razviti predanost (bhakti). Ko je seva narejena iz srca, se naša pozornost pomakne od prejemanja v čisto radost dajanja. Z željo ugoditi drugemu, pričakovanja izginejo in vse kar ostane, je ljubezen.

Seva je ena izmed devetih oblik Bhakti. Imenovana Padaseva Bhakti, se razvija skozi predajanje vseh naših dejanj Božanskemu. Kot je zapisano v Guru Giti, med Bogom in Gurujem ni razlike in ko služimo Mojstru in njegovi misiji, istočasno služimo Bogu, s tem ko dovolimo, da postanemo orodje Njegovih dejanj.

Seva je lahko tudi Sadhana, duhovna praksa, ki pomaga poglobiti naš odnos z Bogom. Ko jo izvajamo s takšno namero, nam pomaga, da se dvignemo nad sebe in se osredotočimo na dajanje drugim. Na tak način rastemo v odpiranju našega srca in izkušanju Boga v vsem in vsakem okrog nas.

Paramahamsa Vishwananda vzpodbuja in opogumlja vse svoje sledilce po svetu, da prevzamejo iniciativo in pristopijo k opravljanju seve.

Seva v vaši državi

Poleg opravljanja seve v ašramu v Nemčiji obstaja še veliko možnosti pomagati misiji Paramahanse Vishwanande skozi sevo pri nas v Sloveniji. Koliko časa ste pripravljeni nuditi je odvisno od vaših zmožnosti in pripravljenosti prevzemanja voditeljske vloge. Kontaktirajte vašega državnega koordinatorja (BMCC) in se pozanimajte kako lahko služite Paramahamsi Vishwanandi in pomagate njegovi Bhakti Marga misiji.

Spodaj je navedenih le nekaj načinov kako lahko služite vaši lokalni skupnosti in državi:

  • Udeležujte se Om Chantinga: Dobri vplivi sežejo v radiju 2 km.
  • Atma Kriya Yoga: Vadba vam osebno služi in s tem boste izžarevali svetlobo in povzdignili tudi druge okoli sebe.
  • Petje Bhajanov: Delite ljubezen Haari Naama, družite se s prijatelji zato da pojete, ustanovite bhakti skupino, pojdite na ulico in izvajajte Street Kirtan.
  • Bhakti Marga templji in ašrami: Udeležujte se molitev in dogodkov v vašem templju, podpirajte ga s svojim časom, talenti in financami.
  • Delite: Povejte prijateljem, družini, vsem, govorite o svojih izkušnjah z Gurujem, o njegovih učenjih, knjigah in CDjih.
  • Gostite dogodek: Naredite seznanitveni dogodek, poučujte, organizirajte OM Chanting kroge ali posebne dogodke s svojim območnim Swamijem ali Swamini.
  • Donirajte dobrine in storitve: Podpirajte dogodke in vsakodnevno dogajanje vašega lokalnega templja, SPN ali Bhakti Marge nasploh.
  • Marketing in oglaševanje: Všečkaj in objavljaj na državni Bhakti Marga Facebook strani, Tweetaj, prostovoljno prevajaj, delaj podnapise, transkribiraj, odnesi knjige Paramahamse Vishwanande in Bhakti marge v lokalne knjigarne.
  • Prostovoljstvo: Ponudi pomoč na Daršanih in Satsangih s Paramahamso Vishwanando. Postani organizator ali učitelj Om Chantinga, Mantra Project organizator, Simply Meditation učitelj, Atma Kriya Yoga učitelj ali Sri Yantra Drawing učitelj.
  • Postanite Country Coordinator: Če vaša država še nima koordinatorja na posameznem področju in bi to vlogo želeli prevzeti, kontaktirajte vašega BMCC-ja ali Mednarodnega Country Coordinatorja.

‘MOJA MISIJA JE ODPIRANJE SRC LJUDI, DA BODO PREPOZNALI IN SPREJELI
VEČNO BOŽANSKO LJUBEZEN, KI NAS PREŽEMA VSE‘

Podprite misijo

Donacije Prijatelji Bhakti Marge Seva (Nesebično služenje) Fundacija za tempelj SPN

Trgovina

Knjige Music download CD-ji Slike